Timokyana, fijn dat je iets hebt aan alle tips hier. Ben benieuwd naar je foto's .
Kirsten
Aantal berichten : 52 Registratiedatum : 13-09-10 Woonplaats : Drenthe
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? do 16 sep 2010 - 3:46
Yvonne, wat zijn je net en frame mooi geworden . Ik vind je "Joris-hooibak" helemaal geweldig en wil er ook 1 maken voor onze shet. Ik wil het proberen met een rechthoekige speciekuip. Hierin kan dan misschien een net in een mini-frame. Is de "Joris-bak" erg zwaar om te tillen?
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? do 16 sep 2010 - 8:19
Kirsten schreef:
Yvonne, wat zijn je net en frame mooi geworden . Ik vind je "Joris-hooibak" helemaal geweldig en wil er ook 1 maken voor onze shet. Ik wil het proberen met een rechthoekige speciekuip. Hierin kan dan misschien een net in een mini-frame. Is de "Joris-bak" erg zwaar om te tillen?
Dank jullie wel! Mijn Jorisbak is helemaal super, ik heb mijn draadmat er nu uit en vervangen voor een hooinet. Dit bevalt ook erg goed alleen zou mijn net groter moeten zijn, das dan weer beetje jammer. Hier vlakbij verkopen ze aanhangernetten die net zo zacht zijn als de netten van huck maar dan iets dunner voor 17euro misschien het proberen waard om daar een groter net van te maken.
Hoe zwaar de bak is om te tillen is vergelijkbaar met een zak beton in de bouwmarkt+het gewicht van je bak. Ik versleep hem weleens, als het een lang stuk moet zijn til ik hem in de kruiwagen en rijd ik erheen.
Ik heb trouwens nog iets uitgevonden, ik kan gewoon heel makkelijk zonder al te veel moeite mijn grote hooibak(van Atent) op de kruiwagen zetten en hem verplaatsen, ideaal!! Hoef ik mijn man niet meer lastig te vallen als ik hem wil verplaatsen. Ik weet niet hoe jullie dit doen?
Kirsten
Aantal berichten : 52 Registratiedatum : 13-09-10 Woonplaats : Drenthe
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? do 16 sep 2010 - 20:32
Ik was gisteren met mijn pp bezig en zat te bedenken dat het nat worden van het hooi in de hooibakken voor vele een probleem is. Nu kreeg ik een ideetje. Als je aan de buitenkant van ieder hoek een paal omhoog zet (deze kan je bevestigen aan je bak maar ook in de grond), kan je daarop een afdakje maken. Eventueel met een dakgootje erop, zodat het water niet op de paarden stroomt als het regent. Of had iemand dit al een keer bedacht?
Handige tip trouwens voor het verplaatsen van de hooibak. Maar hoe krijg je hem op de kruiwagen? Door te kiepen?
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? do 16 sep 2010 - 22:06
Hoi,
Het nat worden van het hooi is voor mijn paarden geen probleem.
Ik zet de bak eerst op zijn kant dan kiep ik de kruiwagen naar voren zodat hij er tegen aan staat. Ik pak dan de bak vast en trek hem naar me toe en hoppa het staat erop. Als het onbegrijpbaar is kan ik er wel een keer een paar foto's van maken.
Ik heb vanochtend trouwens wat leuks gedaan haha. Ipv het hooinet in de bak te bevestigen ligt hij gewoon los op de grond!
Of Joris en Da Laico het ook leuk vinden is een 2e, ze moeten nu veel meer hun best doen! haha
Handige bak, Hilde. Erg mooi laswerk. Leuk bedacht om het in een trekkerband te zetten.
Citaat :
Ik zet de bak eerst op zijn kant dan kiep ik de kruiwagen naar voren zodat hij er tegen aan staat. Ik pak dan de bak vast en trek hem naar me toe en hoppa het staat erop.
Kirsten, ik heb wel eens over hetzelfde na zitten denken (een afdakje boven de hooibak door palen op de hoeken) . Ik ben alleen bang dat mijn eczemer erg aan die palen zal gaan schuren en ik denk ook dat het geheel dan een beetje topzwaar zal worden. Het afdakje moet immers best hoog komen (op lange palen dus) en de bak is nou ook weer niet zo heel groot. Ik denk dat het dus redelijk snel om zal vallen, of je zou de bak aan de grond moeten verankeren, bv. met ankers voor speeltoestellen. Gelukkig vinden mijn paarden nat hooi niet zo'n probleem .
Haha, grappig Yvonne, dat gesleur aan dat net . Zo lopen ze ook nog wat meer tussendoor . In een wei kun je dit goed doen, maar als ze het net door het zand slepen, bv. in een paddock, wordt het wel een zanderig boeltje .
Dat heeft je vriend mooi gelast Hilde! Hoe groot zijn de mazen in de betonmat? Mooi dat de bak precies in de tractorband past .
Kirsten
Aantal berichten : 52 Registratiedatum : 13-09-10 Woonplaats : Drenthe
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? za 18 sep 2010 - 2:18
Marja schreef:
Gelukkig vinden mijn paarden nat hooi niet zo'n probleem .
Mijne gelukkig ook niet. Ze worden inderdaad moeilijk te verplaatsen met dak.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? za 18 sep 2010 - 2:25
Net even gaan nameten, de mazen van ons betonnet-rooster zijn 8cm op 16cm. Vergeleken met een fijnmazig hooinet, gaat het eten hieruit dus betrekkelijk snel. Mijn vriend was van plan om er nog een latje tussen te lassen, zodat ze 8 op 8 worden, dat zal het eten aanzienlijk vertragen. Ja, handig die traktorbanden, mijn vriend doet akkerbouw als hobby en had deze nog liggen. Hij was blij dat hij van zijn ouwe rommel af was
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? di 21 sep 2010 - 19:08
Ik ben weer druk bezig om nog een hooinetje te maken voor Joris en Da Laico. De maat is 75cm bij 100cm. Ik heb een aanhangernet gekocht, deze voelt erg zacht aan net zols de netten van Huck. Het scheelt alleen een berg geld. Ik heb nu een net van 2m bij 2,5m voor 18 euro! Alleen de verzendkosten van Huck zijn al 15 euro! Het materiaal is iets dunner, dus ik ga even kijken hoe het zich houdt. Ik heb nu nog net over om er nog zo 1 te maken. Even kijken hoe deze bevalt als hij klaar is, foto's volgen nog. En ik heb natuurlijk weer een mooi touw(al zeg ik het zelf) gevlochten waar ik toch wel weer trots op ben, een dikkere variant als de vorige, waarf ik mijn hooinetje dicht mee kan rijgen. Als ik zover ben zet ik een foto erop.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? wo 22 sep 2010 - 23:40
yvonnedejong schreef:
Ik heb een aanhangernet gekocht, deze voelt erg zacht aan net zols de netten van Huck. Het scheelt alleen een berg geld. Ik heb nu een net van 2m bij 2,5m voor 18 euro! Alleen de verzendkosten van Huck zijn al 15 euro! Het materiaal is iets dunner, dus ik ga even kijken hoe het zich houdt.
Daarom houd ik het voorlopig toch bij de netten van Huck, want ik wil ze zo stevig mogelijk, i.v.m. 7 mondjes en een heleboel tandjes die er dagelijks aan zitten . Ik heb destijds gewoon zoveel net gekocht (iets van 2 x 15 m) dat er geen verzendkosten waren. Even een flinke rib uit mijn lijf, maar voorlopig kan ik wel jaren vooruit. Ik ben benieuwd hoe lang de aanhangernetten mee zullen gaan.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? do 23 sep 2010 - 22:16
Ik ga gewoon eens kijken hoe lang dit net goed blijft, ik gebruik het alleen voor Joris en Da Laico, en alleen maar in de wintermaanden. Ik heb het vanochtend in gebruik genomen, en vastgelegd in de Jorisbak. Het ziet er wel mooi uit vind ik. Ik plaats na het weekend even de foto's, ik ga dat vandaag niet meer redden!
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? zo 26 sep 2010 - 8:04
en zoals beloofd de foto's! Net af, op elke hoek een ring zodat ik hem vast kan leggen in de Joris bak:
Mijn mooie touw:
En zo is hij in mijn Joris bak:
Hij bevalt me tot nu toe erg goed, ik ga eens kijken hoe het net zich houdt, ik heb nog een stuk voor zo'n maat dus heb een reserve. Ik ben benieuwd hoe lang het frame van atent goed blijft! Die gaat er blijkbaar nog steeds instaan en soms is het frame wat verbogen, dan draai ik het om en is het de volgende dag weer recht haha. Het net kan het gelukkig goed hebben, daar zie ik niets aan. Gelukkig kost CVpijp niet zo veel dus als het nodig is dan vervangen we het gewoon.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? ma 27 sep 2010 - 0:50
Ha, bedankt voor de foto's Yvonne! Het ziet er weer perfect uit, maar dat is jou geloof ik wel toevertrouwd . Zijn de mazen van het aanhangernet kleiner dan 5 x 5 cm, of lijkt dat alleen zo? Hoe heb je het uiteinde van je zelfgemaakte touw afgewerkt (het einde waar de karabijnhaak aan zit)?
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? ma 27 sep 2010 - 0:58
Marja schreef:
Ha, bedankt voor de foto's Yvonne! Het ziet er weer perfect uit, maar dat is jou geloof ik wel toevertrouwd . Zijn de mazen van het aanhangernet kleiner dan 5 x 5 cm, of lijkt dat alleen zo? Hoe heb je het uiteinde van je zelfgemaakte touw afgewerkt (het einde waar de karabijnhaak aan zit)?
Bedankt! Als ik iets doe wil ik het ook mooi hebben haha. Is mijn vorige hooinetje mooier vind ik. Volgens mij zijn ze gewoon 5x5. ga nu twijfelen of het niet 4,5x4,5 is. Het uiteinde van het touw is lastig. Ik heb het door de haak gehaald en dan een paar keer door de vlecht gehaald en toen met touw het aan elkaar vast genaaid. Ik hoop dat het blijft zitten. Heb eraan zitten denken om hondenriemen te gaan maken ervan, maar dan moet ik het eerst de uiteindes mooi kunnen maken.Dat is een lastig karweitje.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? di 12 okt 2010 - 21:09
Inmiddels heb ik 8 kleine netjes (kussentjes) van reststukken gemaakt. Ik heb ze nu zo'n twee weken in gebruik en het is echt heel leuk. De paarden lopen meer en blijven dus minder hangen in de kapschuur. Het is wel wat meer werk maar dat is het meer dan waard. 's morgens hang ik alle 8 netjes op, daar zijn ze uren zoet mee, 's middags vul ik er vier opnieuw en geef ze er een strook gras bij. 's Avonds krijgen ze dan hooi in de kapschuur in de grote netten. Ik weet niet hoe lang we dit kunnen doen maar zo lang het nog zo mooi droog is kan het prima.
haha Atent heeft het voor elkaar! Ik heb al 2 kapotte mazen in mijn net! Is er dan echt niets Atentproof? Iemand tips????
NEE!!!! Dat meen je niet! Zou je hem niet soms.... ....
Hij verveelt zich in ieder geval niet. Hij vind slopen waarschijnlijk een erg leuk spelletje.
Zonde van je net. Kan je hem niet blijven gebruiken totdat Attent hem helemaal gesloopt heeft (tenzij de gaten zo groot worden dat het gevaarlijk wordt).
Andere optie is misschien een rubberen mat (zo'n deurmat met gaten). Waarschijnlijk krijgt hij deze ook kapot, maar dit is veel flexibeler, dus misschien blijft het heel.
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? za 23 okt 2010 - 3:46
yvonnedejong schreef:
haha Atent heeft het voor elkaar! Ik heb al 2 kapotte mazen in mijn net! Is er dan echt niets Atentproof? Iemand tips????
Potverdikkie Yvonne , Atent is een schurk! Welke dikte net had jij, want daarin is ook nog verschil. Bij ons houden de netten het nog steeds prima, ik geloof dat ik dikte 5 mm had besteld, ik heb toen in ieder geval bewust de dikkere versie genomen.
De enige optie die ik voor Atent nog zou kunnen bedenken is toch weer de draadmat in de bak, maar dan een wat bredere rand om je bak heen maken (aan de bovenkant) waardoor hij zijn been niet meer over de rand kan slaan. Ik heb dit nooit uitgeprobeerd hoor, maar het lijkt me dat het zou moeten werken omdat dan bij het omhooghalen van zijn been zijn knie steeds onder die rand zou blijven hangen. Maar hoe je zo'n rand het beste zou kunnen maken, dat heb ik nog niet uitgedacht .
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? za 23 okt 2010 - 7:25
Grrrrr die atent toch ook!!! Hopelijk raakt hij zijn wilde haren kwijt(dacht dat hij ze al verloren had)
Ik had ook het dikste net Marja, 5mm!
een rand maken heb ik ook aan zittendenken,maar idd hoe???? ik ga eerst mijn net proberen te repareren, ik heb nog een net in die maat. Die kan er hierna altijd in, volgend net wordt een aanhangernet van 18 euro ,waar ik er meer uit kan halen. Draadmat komt er niet meer, vind dit veel fijner. maakt ook veel minder herrie voor de buurtbewoners.
eigenlijk zou ik gewoon een hogere bak moeten hebben!
Nog iets leuks, ik heb contact met iemand die de volle zus heeft van Atent, echt geweldig, lijkt wel een tweeling!!!! Echt top
Onderwerp: Re: Welke 'slow feeders' gebruik jij? ma 25 okt 2010 - 0:57
Er is ineens een gaan branden bij mij!!! als ik nou eens onder de bak een pallet neerleg!!! Dan is hij hoger en misschien minder aantrekkelijk om een been over de rand te zwaaien. Dat ga ik denk eens proberen.