IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Paddock Paradijs in Noord Nederland heeft plekjes vrij!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ijssnuiterAantal berichten : 1
Registratiedatum : 13-04-15

BerichtOnderwerp: Paddock Paradijs in Noord Nederland heeft plekjes vrij!   ma 13 apr 2015 - 1:31

Wij zijn een stalling voor zowel opfok, pension en pensioen. Dit alles vanuit het natuurlijk oogpunt. Wij proberen de paarden zo natuurlijk mogelijk te houden. Hierbij rekening houdend met het gedrag en de needs van een paard.

De kudde is zo gevarieerd mogelijk, dus ruinen en merries door elkaar. Daarnaast is de leeftijd van de paarden heel verschillend. Op dit moment is het jongste paard 1,5 en het oudste paard 26!

De paarden staan 24/7 buiten. Ze hebben onbeperkt ruwvoer van onbemest land. We hebben zowel een Paddock Paradijs voor droog weer als eentje voor nat weer (om te voorkomen dat ze tot hun knieën in de drek staan).

Hoe ziet het droge Paddock Paradijs eruit?
De paarden hebben ca. 800 meter aan track. Dit is een lang looppad wat langs allerlei verschillende (natuurlijke) objecten loopt. De track varieert qua breedte tussen de 3,5 en 4,5 meter. In de track is er een waterpoel. Hier spelen de paarden veel in. Ook is er een speelheuvel. Dit is een grote heuvel waar de paarden de ruimte hebben om te ravotten en tegelijkertijd hun spieren te trainen door het hoogteverschil. Ook hebben ze hier de ruimte om lekker met z'n allen te rusten. Er zijn ook kriebelborstels. Aan een grote omgevallen eik zitten borstels bevestigd waaraan de paarden heerlijk kunnen schuren, vooral lekker in de rui!
Op de track staan een aantal hooibakken. Hierin zit onbeperkt ruwvoer met een slowfeeder erover heen. Zo kunnen de paarden de hele dag lekker scharrelen. Daarnaast worden ze gestimuleerd om rond te trekken door het Paddock Paradijs.
De paarden hebben ook een stuk bestrating waar ruwvoer aangeboden wordt. Hierdoor slijten de hoeven natuurlijk, en worden ze getraind (waardoor ze harder worden). Aan de bestrating zit een schuilstal vast.

Hoe ziet het Paddock Paradijs voor nattere perioden eruit?
Het Paddock Paradijs voor nattere perioden bestaat uit 2 stukken bestrating van 800m2 met de schuilstal eraan vast. Een (gedraineerd) zandpad verbind de 2 stukken bestrating met elkaar. Ook hebben de paarden een (gedraineerde) uitlooptrack van zand van 120 meter lang. Deze track varieert van 4 tot een dikke 6 meter breed. Hier kunnen de paarden lekker rennen, rollen en slapen op z'n tijd zonder vieze voeten te krijgen.

De paarden hebben altijd toegang tot een zoutlikblok (waardoor ze in principe al hun dagelijkse voedingsstoffen binnen kunnen krijgen).

Spreekt dit je aan? Dan ontvangen we graag een reactie van je met hierin informatie over je paard (Leeftijd, ras, geslacht, hoe hij/zij is met rangorde), en over jou!

Voor meer informatie: wwwPUNTtuurlijknatuurlijkPUNTweeblyPUNTcom

Stuur een mailtje naar:
paddockparadijs@gmailPUNTcom

Bel:
0594-591939

Of stuur een PM.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Paddock Paradijs in Noord Nederland heeft plekjes vrij!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Paddockparadijs forum :: Aangeboden en gezocht :: Stalling, weidegang, verzorging, bijrijders-
Ga naar: