IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Paddock paradijs in aanbouw

Ga naar beneden 
AuteurBericht
OebieAantal berichten : 4
Registratiedatum : 12-10-12

BerichtOnderwerp: Paddock paradijs in aanbouw   vr 12 okt 2012 - 2:15

Hoi allemaal,

Met onze leuke stalling willen we binnenkort beginnen aan de bouw van een paddockparadijs. Het land is nu nog "kaal" en jaren in gebruik geweest als menveld. Komend voorjaar gaan de paarden dit land in gebruik namen en daarom zijn we alvast aan het kijken naar de mogelijkheden. Met meerdere stalgenootjes zijn we inmiddels bezig te kijken hoe we het land kunnen indelen en wat mogelijkheden zijn. Vandaar dat we op dit forum terecht zijn gekomen.

Dit is het stuk land:


Rechts achterin zit al een poel, met wat bewerken moet hier een goede drinkplaats van te maken zijn. Het blauwe hek vooraan bij de weg is het hek wat toegang geeft tot de weide. De andere twee blauwe hekken geven toegang tot het ruiterpad. Liefst willen we iets maken van aan soort sluis idee zodat de paarden niet direct het bos of de weg op kunnen.

Op dit moment loopt de groep op het land er rechts naast, vooraan lopen twee pony's apart. Dit vanwege niet teveel gras mogen / snel te dik worden. Daarnaast is er op het stuk voor en net na de bak een klein weilandje gemaakt voor 1 pony die snel hoefbevangen raakt. Op het grote stuk achter de bak loopt nu een kudde merries en ruinen gemengd, verschillende leeftijden. Bedoeling is om de groepsindeling nagenoeg gelijk te houden als het paddockparadijs straks eenmaal klaar is. Meest ideale zou zijn om op het stuk waar de bak nu is in ons eigen land een rijgedeelte te maken. Tussen de bak en de weg de stukjes voor de pony's die niet in de groep kunnen en achter de bak het paddock paradijs. In de grote groep lopen overigens twee-excemers.
Op het huidige land zijn geen schuurplaatsen / palen, zou dit wel nodig zijn?

Maar hoe?

Er is zoveel mogelijk dat het ons leuk leek om de vorderingen hier bij te houden en uiteraard zijn alle tips meer dan welkom!
Wat we er in elk geval in willen hebben is op diverse plaatsen, bijvoorbeeld in de hoeken kleine paddockjes. Dit om voerplaatsen te maken en wellicht kan dit ook gebruikt worden om een soort sluis richting het bos te cree-eren.

Gr,

Jolanda
Terug naar boven Ga naar beneden
ingeAantal berichten : 882
Registratiedatum : 20-01-11

BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   vr 12 okt 2012 - 6:44

mooi stuk..
met veel mogelijkheden.
Ik zou die 3 met weinig gras mogen hebben toch bij elkaar zetten. De gene die snel bevangen raakt korter op het gras laten dan de andere maar toch wel zo dat ze bij elkaar zijn. Elkaar kunnen aanraken en zo. Dit zijn hele belangrijke onderdelen voor een paard. Contacten.
Zorgen dat de track zo kaal mogelijk wordt. Dan kan je heel goed bijsturen in dikte en bevangenheid en zo. Dat maakt nu een PP zo prettig.
succes
Terug naar boven Ga naar beneden
OebieAantal berichten : 4
Registratiedatum : 12-10-12

BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   vr 12 okt 2012 - 10:40

Hoi Inge,

Bedankt voor je reactie. Zijn zeker erg veel mogelijkheden.

De pony die snel bevangen raakt staat ook altijd naast of de twee die niet op meer gras mogen of naast de grote kudde. Soms mag ze er ook even bij in lopen, fijn kunnen spelen enzo.
In de huidige situatie is het zo dat er aan weerszijde van de bak een stukje land is waar de betreffende pony kan grazen. Dit om het te kunnen afwisselen qua beweiding. Zoiets willen we in de nieuwe situatie ook, we zijn echter nog aan het denken hoe we dit kunnen inpassen.

Het stuk land is overigens ongeveer twee hectare groot.
Terug naar boven Ga naar beneden
jannekevedder

avatar

Aantal berichten : 70
Registratiedatum : 13-11-12
Leeftijd : 36
Woonplaats : Peize

BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   di 20 nov 2012 - 3:27

Hoi Oebie,

Leuk om met elkaar een PP te realiseren.

Wat de eczemer betreft: Onze shetlander heeft ook eczeem en wil in het voorjaar en zomer graag schuren.
Ik lees al dat er veel al schuurmogelijkheden worden afgezet met stroomdraadjes. Dan kan het dier zich natuurlijk niet kapot schuren, maarrrrrr........ de jeuk wordt er niet minder van.
Onze ervaring was dat de pony's (ook mijn haflinger) dan lekker aan de weidepalen gingen schuren met als gevolg afknappende weidepalen. Ja, die waren ook aan vervanging toe, maar aangezien onze toenmalige woning en weiland anti-kraak waren voelden wij er niet veel voor om een nieuw raster om de weide heen te zetten.
Als oplossing heeft mijn man een fijnspar omgezaagd, daarvan een paal 'gemaakt' van 3 a 4 meter lang en het onderste stuk ong. 30 cm diameter en die in de weide gezet als schuurpaal.
We hebben de bast er aan laten zitten zodat het lekker ruw was. Nadeel is wel dat je de hars ook mee krijgt, maar ja dat nemen we maar voor lief.
De paal is wel meer dan een meter diep de grond in gegaan.
Resultaat: Geen kapotte weidepalen meer, pony's kunnen schuren, geen kapotte pony's doordat er geen scherpe delen aan de paal zitten.
Ondertussen wordt ons kleine mannetje behandeld tegen de eczeem.

Misschien is dit ook een idee voor jullie.
Uiteraard kan je ook wat anders dan fijnspar gebruiken, maar die was bij ons gewoon voor handen. Aangezien het een exoot is en wij beiden ecoloog.......... moest de fijnspar het ontgelden :-)

Groetjes,
janneke
Terug naar boven Ga naar beneden
Mai
Admin
avatar

Aantal berichten : 3214
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   wo 21 nov 2012 - 0:31

jannekevedder schreef:
Ik lees al dat er veel al schuurmogelijkheden worden afgezet met stroomdraadjes. Dan kan het dier zich natuurlijk niet kapot schuren, maarrrrrr........ de jeuk wordt er niet minder van.
Nee, daarom moet je inderdaad ook altijd zorgen voor andere schuurmogelijkheden. Ik gebruik daarvoor gladde metalen palen. Kunnen ze prima de jeuk mee 'wegwerken' maar zich niet kapotschuren.

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
jannekevedder

avatar

Aantal berichten : 70
Registratiedatum : 13-11-12
Leeftijd : 36
Woonplaats : Peize

BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   wo 21 nov 2012 - 2:04

A, kijk, ook daar heb je al aan gedacht Marja, wat goed!!

Sinds wij de boomschuurpaal hebben neer gezet had de shet ook geen kapotte plekken meer. Nu werd de badkuip namelijk grotendeels ontzien compliment
OOOO die verrekte eczeem, wat moet je er mee verwarring
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Paddock paradijs in aanbouw   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Paddock paradijs in aanbouw
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Paddockparadijs forum :: Over het Paddockparadijs :: Plattegronden-
Ga naar: