IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 3:31

Hallo,

Ik ben nu hier op het PP forum.
Ik heb hier al het een en ander gelezen en gezien en het ziet er allemaal goed uit.

Momenteel zijn we bezig met een soort van bak/paddock aan te leggen. Ik geef even een beschrijving hoe het er nu uitziet.
Ik heb 3 pony's 2 ijslanders en 1 shetlander.
Mijn paardjes staan nu nog niet aan huis, maar dat is de bedoeling dat het binnenkort gaat gebeuren.
Ze zijn nu bezig met het plaatsen van de afrastering van de bak/paddock.
de maten van de bak/paddock zijn: 20x24 en dan hebben de paardjes nog een pad achter onze schuur door, zodat ze bij onze achtertuin uitkomen.
Daar wil ik dan een soort van hooi bak in de vorm van een slowfeeder en waterbak weg zetten. en zo ook aan de andere kant van de bak/paddock zodat ze op 2 verschillende plaatsen kunnen eten.

Nu is het zo dat de pony's daar 3 kwart jaar in moeten overbruggen met z'n 3-en, Het stuk wat ze dus nu ter beschikking zouden hebben is ongeveer 140 meter. Hopelijk is dat niet te klein voor 3 pony's? O,ja en ze kunnen ook nog de beschikking hebben over een stuk bestraten gedeelte waar ze niet altijd op kunnen, maar meestal wel.
volgend voorjaar wordt er nog een wei aangelegd en dat stuk grond is net geen half hectare en loopt uit in een punt.
Ik heb het getekend maar geen idee hoe ik het hier op moet zetten.

Waar ik een beetje tegen aanloop is, dat ik denk dat de paddock/bak net iets te klein is om in te rijden of zal dat wel meevallen? Voor grondwerk zal het wel groot genoeg zijn en voor mijn dochtertje op haar shetlander te laten rijden is het groot genoeg volgens mij. Daarom zit ik te twijfelen of ik volgend jaar een gedeelte van de wei als bak moet gaan gebruiken of het zo laten? net voorbij ons huis komt loopt een algemeen zandpad, waar ik ook op kan rijden natuurlijk dus daar kan ik ook gebruik van maken. Dan heb ik nog een vraag; Moet ik er voor zorgen dat ze de hele dag toegang tot hooi hebben, of moet ik ze b.v. s'ochtends en s'avonds van hooi voorzien? Welke hoeveelheid moet ik ze per keer of per dag geven?

Alvast bedankt,
Cindy
Terug naar boven Ga naar beneden
Natural Horsetrainer

avatar

Aantal berichten : 702
Registratiedatum : 17-01-12
Woonplaats : Sonsbeck, Duitsland

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 4:45

Hoi Cindy,

Welkom hier!
Leuk dat je ook IJslanders hebt (ik heb er zelf ook 2). glimlach
Het stuk waar je je paarden wilt gaan houden vind ik persoonlijk wel erg aan de krappe kant. Maar als je er straks een stuk wei bij krijgt van bijna een halve hectare, dan heb je een prachtig stuk!
Zelf heb ik een paddock paradijs van 6000 m2 en daar lopen 2 IJslanders in. Ongeveer 2000 m2 van mijn paradijs bestaat uit looppaden en paddocks; allemaal met kortgegraasd gras. De overige 4000 m2 is weiland, maar dit jaar heb ik daar veel te veel gras omdat er ook op de paden gras staat (ik had verwacht dat ze dat wel kapot zouden lopen maar dat gebeurt dus niet). Mijn paarden komen momenteel maar 2 uur per dag op de wei en krijgen geen hooi, en mijn merrie wordt steeds dikker... (oeps...).

Wat jij straks krijgt, een paddockje, een looppad en dan een wei van bijna een halve hectare, dat moet zeker wel genoeg zijn voor 2 IJslanders en een Shetlander.
Rijden in een 20-24 bak vind ik persoonlijk niet prettig; zelf wil ik liever een grotere bak hebben. Ik gebruik daar mijn grootste paddock voor dus die bak kun je natuurlijk wel voor meer gebruiken dan alleen om in te rijden. Maar het is ook maar net hoe vaak je rijdt, en wat voor oefeningen je dan wilt doen.

Het idee van het paddock paradijs is dat de paarden 24 uur per dag de beschikking hebben over eten, maar met paarden die snel dik worden zoals IJslanders en Shetlanders, én met het voedzame hooi dat wij hier in Nederland hebben, is dat vaak een beetje teveel van het goede.
Je kunt de tijd die ze met eten doorbrengen wel verlengen door slowfeeders te gebruiken (kijk maar eens elders op deze site voor ideeën). Zo doen ze langer over het eten.
Hoeveel hooi je precies moet geven is lastig te zeggen; zo wordt mijn merrie bijvoorbeeld te dik van de hoeveelheid waar mijn ruin prima bij op gewicht blijft. Ik voer dus vooral op het oog (en op gevoel; regelmatig aan de ribben, schouders, rug en kont voelen levert je belangrijke informatie op over de voedingstoestand van je paarden).
Terug naar boven Ga naar beneden
http://naturalhorsetrainer.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 6:18

Hoi Naturalhorse trainer,

Bedankt voor je reactie.

Ik had zelf ook al het vermoeden dat het wat aan de krappe kant zou zijn.
Daarom heb ik het pad achter de schuur er ook bij gepakt, dan hebben ze toch hun loopje en kan ik hen op verschillende plaatsen hooi aan bieden.

Mijn beide ijslanders en Shetlander hebben aanleg om dik te worden en 1 ijslander heeft helaas zomer eczeem.

Wat rijden betreft ben ik van plan om veel oefeningen te doen qua stelling vragen, voltes rijden, voorwaarts/neerwaarts, tempo wisselingen enz
eigenlijk gewoon oefeningen om ze soepel te houden. Misschien een klein sprongetje wagen of zo. Maar als ik echt door wil galopperen dan ga ik
gewoon het lange zandpad op. Ik denk dat het voor mijn dochtertje met Shetlander goed om te rijden zal zijn.

Ik had eerst ook alleen mijn 2 ijslanders, maar heb de Shetlander er bijgekocht omdat mijn ijslanders net te groot zijn voor mijn dochtertje
qua alles zelf doen hoofstel/opzadelen/opstappen enz. En aangezien ze op ponyclub gaat lijkt me da wel van belang dat ze dat ook zelf kan doen.
en de ijslander waar zij op rijdt gooit draf en langzame telgang ook makkelijk door elkaar, lijkt me ook niet handig met lessen een aangezien zij
ook nog een beginner is, vindt ik het belangrijk dat ze het goed leert.


Terug naar boven Ga naar beneden
Mai
Admin
avatar

Aantal berichten : 3214
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 8:21

Welkom op het forum Cindy glimlach!

Je kunt je tekening hier plaatsen door deze te scannen zodat het een afbeelding wordt (bv. een JPG-bestand). Vervolgens moet je die afbeelding in een fotoalbum op internet zetten en vandaaruit kun je hem dan met een link hier op het forum plaatsen. Als nieuw forumlid moet je wel een week wachten voordat je een afbeelding kunt plaatsen (dit is een anti-spam maatregel van het forum).
Wil je meer weten over het plaatsen van afbeeldingen, klik dan hier.

Ik ben ook een ijslanderfan en -bezitter glimlach! Zoals mijn naamgenote Marja (Natural Horsetrainer) al schreef is het bij ijslanders lastig, zoniet onmogelijk, om ze de hele dag door hooi te voeren. Bij die van mij kan dat ook niet hoor! Ze mogen hier twee keer per dag 1,5 à 2 uur op de wei en krijgen 's nachts nog een keer wat hooi. En ze zijn allemaal helaas echt te dik...

Je schreef:
Citaat :
Nu is het zo dat de pony's daar 3 kwart jaar in moeten overbruggen met z'n 3-en, Het stuk wat ze dus nu ter beschikking zouden hebben is ongeveer 140 meter. Hopelijk is dat niet te klein voor 3 pony's?
Ik snap niet precies wat je bedoelt met 140 meter. Is dat de lengte van een pad? Of bedoel je misschien 140 m² ? Maar dat kan ook niet want je paddock is al 20 x 24 = 480 m²

Verder kan ik niet zoveel zeggen over de indeling van je perceel voordat ik een plattegrond heb gezien; ik ben nogal visueel ingesteld knipoog.

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 9:00

Hoi Marja,

Jij ook bedankt voor je reactie en de uitleg hoe ik mijn tekening over 1 week hier op de site kan zetten. ik denk dat me dat wel gaat lukken.

Bij mij kunnen ze dus niet meer op de wei tot volgend jaar mei/juni zeg maar, dus gras krijgen ze tot dan toe niet meer.
Ik zat er aan te denken om ze in ieder geval s'morgens en s'avonds hooi (voordroog kuil in mij geval i.v.m een ijslander die allergisch is voor stof, schimmels in het hooi)
te geven. Misschien ergens in de middag ook nog wat? Dit vindt ik best lastig.

Dan heb ik nog iets, die ene ijslander is dus allergisch voor stof en ja, nu komt ze dus in een zand paddock/bak te staan. Ik weet ook niet of ik daar goed aan doe.
maar ik heb ze zo graag aan huis, dat ik alles zelf in de hand heb wat ermee gebeurd.

Ja, die 140m is fout, ik zat in een brief te lezen over omheining van 140 meter haha. Dat pad weet ik eigenlijk niet ik denk dat dat een meter of 7/8 is.
Terug naar boven Ga naar beneden
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   vr 3 aug 2012 - 9:03

O,ja vergeet ik er nog bij te zetten dat we Zondag nog 2 bakken gaan halen waar het hooi in kan.
Nu moet ik alleen nog aan een net of soort van gaas zien te komen. Waar kan ik die het beste vandaan halen en hoe kan
ik dat goed bevestigen. en wat kun je het beste nemen een net of gaas?

Alvast bedankt
Terug naar boven Ga naar beneden
Mai
Admin
avatar

Aantal berichten : 3214
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   za 4 aug 2012 - 2:34

Zelf gebruik ik draadmatten in mijn bakken. Op deze pagina van mijn site kun je wat tips en adressen vinden voor draadmatten. En op deze pagina vind je meer informatie over hooinetten.
Draadmatten of hooinetten hangt af van je eigen voorkeur, het een is niet beter dan het ander.

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
Natural Horsetrainer

avatar

Aantal berichten : 702
Registratiedatum : 17-01-12
Woonplaats : Sonsbeck, Duitsland

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   za 4 aug 2012 - 9:13

Voor je IJslander met zomereczeem is het misschien juist wel goed dat je hem voorlopig geen gras kunt bieden. Nicolette Hebing (natuurgeneeskundige) raadt aan om paarden met zomereczeem op dieet te zetten en ze het eerste jaar helemaal geen gras te geven. Het hoe en waarom daarvan beschrijft ze in haar boek Zomereczeem opgelost met voeding.

(Hmmm ik heb een link gemaakt van de titel van het boek, maar ik zie dat die ook gewoon groen is, net als de rest van de tekst, dus niet bepaal zichtbaar als zijnde een link. Doe ik iets verkeerd...???)

Heb je verder geen rijmogelijkheden behalve je kleine bakje en één lang zandpad?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://naturalhorsetrainer.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   za 4 aug 2012 - 21:11

Allebei heel erg bedankt voor de antwoorden en hulp tot nu. Ben er echt blij mee!

Tegen het in elkaar zetten en in de hooibak plaatsen van netten of staalmatten zie ik een beetje op.
Ik hoop dat het me gaat lukken. Heb al zitten kijken naar zo'n complete bak. maar dat ding kostte rond de E 250,00
Beetje duur als je het mij vraagt. Waar ik een beetje mee zit is hoe zorg ik dat dat rek mee naar beneden zakt moet ik
daar dan touw of kettingen aan bevestigen? Hoe groot moeten de gaten zijn waar ze het hooi uit kunnen trekken?
Want ik zie toch verschillende maten voorbij komen.

Natural Horsetrainer, dat boek is een goede tip inderdaad, ga het zeker bestellen. Ik heb ook het idee dat Zomer eczeem van binnen
uit komt. Hij krijgt nu in ieder geval voer waar hij het heel goed op doet qua eczeem. En ik moet zeggen hij is ook veel te dik, terwijl hij
nu minimaal voordroog hooi krijgt en op heel kort gras staat. Maar goed als ik hem aan huis heb kan ik dat straks allemaal zelf beter
regelen.

Verder heb ik geen rij mogelijkheden heden. Ja ik kan natuurlijk een buitenrit maken naar het bos in de buurt. Straks als de wei klaar is
dan kan ik daar inrijden, maar ben bang dat ik dan het gras kapot loop.
Dus zat er aan te denken als ik les heb 1 keer per maand of zo het in de wei te doen. Als mijn dochtertje straks op de ponyclub zit,
mogen wij ook gebruik van die bak maken, maar dan zijn we altijd afhankelijk van de trailer.

Terug naar boven Ga naar beneden
JoyceAantal berichten : 826
Registratiedatum : 10-08-10
Woonplaats : brabant

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   za 4 aug 2012 - 21:35

welkom hier, en wat betreft adviezen, ik denk dat de beide marja's, je al voldoende informatie hebben gegeven knipoog.
Leuk joh, 2 ijslanders en een shet.
1 van onze paarden heeft heel veel last van stof in het hooi en schimmel, maar reageert niet op het stof van het pad, wat bv nu met dit weer ook wel een beetje stoffig is.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.twh-mm.nl
Natural Horsetrainer

avatar

Aantal berichten : 702
Registratiedatum : 17-01-12
Woonplaats : Sonsbeck, Duitsland

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 5 aug 2012 - 8:16

Ik heb zelf nog geen slowfeeder dus wat maten betreft kan ik je daarin niet adviseren, maar ik meen dat het hier op de website wel ergens te vinden moet zijn, inclusief handleiding over hoe je zo'n rek in de bak kan maken dat vanzelf mee naar beneden zakt. Even zoeken dus. ;-)

Wat jammer dat je verder geen uitrijmogelijkheden hebt. Het lijkt mij vreselijk saai om altijd in een bak of op één zandpad te moeten rijden... zowel voor mijzelf als voor de paarden...
Waar woon je ergens?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://naturalhorsetrainer.nl
JoyceAantal berichten : 826
Registratiedatum : 10-08-10
Woonplaats : brabant

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 5 aug 2012 - 18:49

we hebben een hele tijd terug, netten besteld bij huck. Het eea begint te slijten hier nu, maar ik ben er erg blij mee, ik wil alleen de volgende keer nog kleinere mazen bestellen, die we nu hebben zijn nog te groot. Volgens mij hebben we nu 4 en halve CM.
We hebben de netten in het stukje bos hangen en in de loopstallen. Ze hangen laag zodat de paarden wel een zo natuurlijk mogelijke eetpositie hebben. volgens mij staan op deze site, ook tips van hoe ze je het beste kunt maken. eerste net was ff puzzelen, tot ik de slag te pakken kreeg. Toen ging het ineens heel snel knipoog.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.twh-mm.nl
Mai
Admin
avatar

Aantal berichten : 3214
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   ma 6 aug 2012 - 5:11

ctje schreef:
Waar ik een beetje mee zit is hoe zorg ik dat dat rek mee naar beneden zakt moet ik
daar dan touw of kettingen aan bevestigen? Hoe groot moeten de gaten zijn waar ze het hooi uit kunnen trekken?
Want ik zie toch verschillende maten voorbij komen.
Cindy, kijk even terug in mijn vorige reactie. Daar gaf ik een link naar de pagina waar meer informatie staat over de draadmatten en hooibakken. Op die pagina heb ik uitgelegd en getekend hoe je de draadmatten in de bakken kunt bevestigen zodat ze er niet uit kunnen en mooi op het hooi blijven liggen.

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 12 aug 2012 - 2:12

Hoi Marja,

Ik heb het gevonden hoor.
Ik kom vandaag tot de conclusie dat de bakken te hoog zijn voor de shet.
Ik heb dezelfde grijze bakken als jou Marja zo te zien op de foto's. De ijslanders kunnen er wel bij gelukkig.
Nu geef ik de Shet hooi uit een specikuip maar er valt veel naast........... dus daar zal een soort draadmat of hooi net in moeten op de een of andere manier.

Durf alleen mijn andere ijslander niet aan huis te halen i.v.m stof allergie en de bak waar de andere 2 in staan stoft behoorlijk zag ik net
Mijn zwarte ijslander staat net aan huis en de andere staat nog op de pensionstal.
Terug naar boven Ga naar beneden
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 12 aug 2012 - 2:15

Natural Horsetrainer,

Ik heb wel uitrij mogelijkheden hoor. Zandpaden en bos, maar dat kan nog niet met mijn dochtertje van 6,5
Daar is ze nog niet aan toe en nog niet sterk genoeg voor. Maar een grotere bak lijkt me toch makkelijker om samen in
te rijden. Ga het zometeen proberen. Misschien valt het wel mee.

Ik zet vanavond en anders van de week mijn platte grond op de site als dat gaat lukken.

Terug naar boven Ga naar beneden
Natural Horsetrainer

avatar

Aantal berichten : 702
Registratiedatum : 17-01-12
Woonplaats : Sonsbeck, Duitsland

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 12 aug 2012 - 9:43

Heb je een draadmat of een hooinet in je hooibak liggen? En stoft het dan nóg?
Voor je stofgevoelige paard zou je kunnen overwegen het hooi te weken zodat het stof eruit gaat.

Gelukkig dat je wel uitrijmogelijkheden hebt! Dat je daar met je dochter nog geen gebruik van maakt snap ik, maar ik dacht dat je helemaal geen mogelijkheden had en dat leek me vreselijk! glimlach
Terug naar boven Ga naar beneden
http://naturalhorsetrainer.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 12 aug 2012 - 19:29

Nutural Horsetrainer,

Hooi nat maken heb ik al overwogen inderdaad, Heb nog geen hooinet of draad mat maar dat is het probleem nu niet. Maar ik bedoel stof van de paddock/bak waar ze in staan.
Dat zand stof behoorlijk. Bij ons is het kurk droog. We hoeven niet te draineren. Je kan het nat sproeien, maar dan is het na 1 uur al weer stoffig..............
Terug naar boven Ga naar beneden
Natural Horsetrainer

avatar

Aantal berichten : 702
Registratiedatum : 17-01-12
Woonplaats : Sonsbeck, Duitsland

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   zo 12 aug 2012 - 20:17

Oh sorry, ik las je niet goed, ik dacht dat je last had van stof in de hooibakken! oeps

Ik weet niet zeker of stofgevoelige paarden ook last hebben van stof van het zand, volgens mij valt dat wel mee. Stof van hooi bevat vaak schimmelsporen en volgens mij is dát hetgeen de paarden op reageren.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://naturalhorsetrainer.nl
Mai
Admin
avatar

Aantal berichten : 3214
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   wo 15 aug 2012 - 22:43

Natural Horsetrainer schreef:
Ik weet niet zeker of stofgevoelige paarden ook last hebben van stof van het zand, volgens mij valt dat wel mee. Stof van hooi bevat vaak schimmelsporen en volgens mij is dát hetgeen de paarden op reageren.
Dat is ook mijn ervaring. Wij hebben ook een stofgevoelig paard erbij lopen, dat van stoffig hooi al snel gaat hoesten. Het is nu met deze droogte bij ons in de paddocks en paden ook heel stoffig (ik ben aan het eind van iedere dag ZWART!) maar daar heeft hij absoluut geen last van. Dus ctje, ik zou gewoon eens proberen om je stofgevoelige paard erbij te zetten, de kans is groot dat het ook bij hem/haar geen enkel probleem is en het maakt de dingen voor jou ook weer een stuk gemakkelijker/leuker knipoog.

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
ctjeAantal berichten : 9
Registratiedatum : 03-08-12

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   do 16 aug 2012 - 2:58

Ik heb inmiddels contact gehad met de dierenarts van de vorige eigenaresse en gevraagd hoe het nu precies zat met dat stof allergie.
Ze blijkt dus van alle soorten stof allergisch te zijn, dus ook van stoffig zand uit de bak/paddock. Moet er voor zorgen dat ze op gras komt te staan.
Zelfs mijn andere paardjes moeten hoesten door de stof van het zand. Dus die blijft voorlopig nog op zijn oude stek staan, totdat ik gras heb volgend jaar. Durf het niet aan..............

Ik heb inmiddels in de paddock/bak gereden. Voor oefeningen in stap/draf is hij groot genoeg, maar voor de galop is hij net te klein. dus voor de galop ben ik de lange zandpad ingereden en dat ging goed.

Voor de shet is hij groot genoeg voor alle gangen.
Terug naar boven Ga naar beneden
veernr1Aantal berichten : 179
Registratiedatum : 22-01-11

BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   wo 29 aug 2012 - 8:46

Je kunt ook een rij dikke tegels rondom de hooibak leggen, dan heb je best kans dat de shet er toch goed genoeg bij kan. Misschien niet helemaal tot op de bodem, maar toch genoeg om ook mee te eten. Ik heb een groot net bij Huck besteld, mazen van 3,5 cm (of 4,5, weet ik niet meer precies)(was volgens mij de kleinste maat), dikte touw 5 mm. Ik heb er zelf netjes van gemaakt + netten voor in de hooibakken met een frame van verwarmingsbuizen. Moet je wel een buigijzer van iemand kunnen lenen, of je gaat even bij een klusser langs om te vragen of hij 2 stukken pijp buigt, is zo gebeurd. Heb ik ook allemaal uit het topic dat Marja al noemde gehaald glimlach . Die bakken kun je 2e hands voor rond de 50/60 euro wel kunnen krijgen. Het is wel slim om van het net een handige maat te bestellen, zodat je zo weinig mogelijk kantstukjes hoeft dicht te schroeien als je het geknipt hebt. Dat was nog het meeste werk.

En je paddock + pad langs de schuur + tuin is altijd nog meer ruimte dan op stal staan, moet je maar denken. Als je ze daarnaast genoeg beweging geeft, kunnen ze best een half jaartje wachten op hun wei. Succes, en ga ervoor, ook al lijken de mogelijkheden nog even beperkt, je paradijs komt gewoon stukje bij beetje voor elkaar.
Groet, Veronique
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wie wil/kan mij helpen met het ontwerpen/bedenken inrichting PP
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Paddockparadijs forum :: Over het Paddockparadijs :: Aanleg en inrichting-
Ga naar: