IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Even voorstellen: Anneke...

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Even voorstellen: Anneke...   vr 7 mei 2010 - 9:09

Hallo allemaal hier op het forum, ik wilde mij (ons) even voorstellen. Ik heet Anneke en ik heb vier paarden (en een man en een poes ook trouwens). Vele jaren heb ik een paard gehad op een pensionstal en ik kon wel dromen van een paddock paradijs, maar veel verder kwam dat nooit. Sinds september vorig jaar woon ik in Frankrijk en heeft dat éne paard er drie vriendjes bijgekregen. We wonen hier op een mooie plek in de bergen van de Puy de Dôme, op 850 meter hoogte. Ons huis is een voormalige watermolen en het staat dus aan een rivier. Om ons huis hebben we ongeveer vier hectare land, waarvan ongeveer 3 voor de paarden.

Rih is mijn eerste paard, een arabische merrie van inmiddels 20 jaar. Haar heb ik al 13 jaar. Vlak voor de verhuizing vorig jaar is Diablo, een fjord (ruin) van 7 jaar erbij gekomen en vlak ná de verhuizing nog Cinza, een 3/4 Lusitano van 5 en Tamara, een volbloed Lusitano van 10 (allebei merries). Een mooie club bij elkaar die nog steeds verandert qua (machts)verhoudingen en steeds leuker wordt.

Ons land is verdeeld in verschillende stukken. Het 'bovenland' is ong. 1,5 ha groot en ligt op een helling. Het 'benedenland' en het 'tussenland' (originele namen of niet? grijns), samen ongeveer 3/4 ha hebben we deze winter gebruikt voor de paarden. We hebben daar een grote hooiruif staan waar van die hele grote balen in gaan. Het 'achterland' is ook nog 's ruim een halve ha. Dat ligt langs de rivier en in de winter komt er helemaal geen zon. In de zomer is het juist fijn dat er relatief veel schaduw is en weinig vliegen.

In de winter lag er hier veel sneeuw en hebben de paarden ongeveer de hele tijd rond de hooiruif staan eten. Ze bewogen nauwelijks, ook omdat we nergens verharding hadden, alleen rond die ruif lagen een paar rubber matten. Op de ergste dagen draaiden ze zich alleen 180 graden om om uit te rusten en als ze weer trek kregen draaiden ze weer terug! Een uitstapje naar de waterbak was de enige beweging die ze dan kregen (los van alle rondjes om de hooiruif die ze maakten natuurlijk omdat Diablo steeds weer even wilde uitproberen of hij nog steeds baas was).
In de tussentijd las ik in de vrijruiter over 'paddock paradijzen' en was mijn interesse gewekt, het hele idee sprak me enorm aan. Ik heb meteen ook het boek van Jamie Jackson aangeschaft en gelezen. De hele winter kon ik natuurlijk niets meer veranderen want de grond was stijf bevroren. Ik kon alleen de hooiruif een paar keer per dag afzetten met een draadje en dan gaf ik ze plukken hooi op het veld zodat ze toch een beetje gingen bewegen. Dat vonden de paarden maar een raar gedoe trouwens.

Zodra de sneeuw weg was, heb ik het 'bovenland' met prikpaaltjes van glasvezel van een pad rondom voorzien. Daar staan ze nu op. Het land in het midden wil ik ze langzaam aan op laten eten door een draadje steeds te verschuiven. De paarden staan er nu sinds een week full time op. Hier en daar is het pad geloof ik een beetje te breed nog, 5 meter heb ik zo'n beetje aangehouden omdat ze elkaar nog steeds flink op kunnen jagen af en toe. Nu en dan liggen ze gewoon midden op het pad te maffen in plaats van op de hoeken waar ik paddock weitjes heb vrijgelaten... Het pad was trouwens in no-time kaalgegeten terwijl ik dacht dat dat ze nooit zou lukken zo in het voorjaar, haha.

Vandaag waren we een paar uur weg en toen we terugkwamen stonden drie van de vier paarden midden op het veld! We hoorden van de gasten in onze gîte dat de paarden het opschuifdraadje gewoon bewust naar beneden hadden staan harken net zolang tot er een paaltje omging en ze erover heen konden stappen. Tsja, had ik er maar meteen stroom op moeten zetten... De rest van de dag zijn we bezig geweest om mijn 'quick and dirty' opzet te verstevigen met houten palen op de hoeken en stroom dus ook op het opschuifdraadje. Ben benieuwd waar de paarden morgenochtend staan!

Nou, en da's dus het begin van ons paddock paradijs, want ik wil héél graag verhardingen gaan maken, ook op het winterstuk. En een doorwaadbare (drink)plaats door de rivier naar het achterland en en en en en... Voor mijn verjaardag in juni heb ik alvast een paar kuub grind gevraagd knipoog

Ik heb al flink zitten lezen hier op het forum en de site en er komen natuurlijk ook heel veel vragen op, dus de komende tijd zullen jullie me denk ik regelmatig aantreffen hier.

Hartelijke groet van ons!
Terug naar boven Ga naar beneden
Nina

Nina

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 12-01-10
Woonplaats : Zuid Holland

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   vr 7 mei 2010 - 9:58

Welkom Anneke,

Klinkt als een enorm gaaf stukje grond. Met een riviertje en zo te horen ook hoger en lager gelegen weides... wij hopen op foto's. Hihi!
Genoeg inspiratie en motivatie hier hoor. Elke dag komen er wel weer nieuwe ideen bij.
Hier zijn ook pas net de eerste palen de grond in gegaan.
Maar als ik jouw beschrijving hoor heb ik wel een heel saai rechthoekig stuk land hihi!

Nou veel plezier hier!

Groetjes Nina, Dahab en Billy
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.zeldenrusthaystack.nl
Irene

Irene

Aantal berichten : 656
Registratiedatum : 10-11-09

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 1:06

Welkom Anneke! Leuk iemand uit Frankrijk, ook al ben je een Nederlander grijns .
Je woont zo te lezen heel erg mooi, ik ben heel benieuwd naar foto's! Die doorwaadbare (drink)plaats door de rivier klinkt ook heel erg leuk, ik ben er wel jaloers op hoor knipoog

Inderdaad genoeg inspiratie hier op het forum en op de site van Marja. Heel veel plezier hier!
Terug naar boven Ga naar beneden
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 7:47

Dank! Tsja fotoos uploaden. Eigenlijk heb ik alleen nog maar winter fotoos., maar dat is misschien geen probleem. Ga ook wel even nieuwe maken. Hoe krijg ik ze hier op de site eigenlijk? Kan ik dat ergens vinden als topic? Ga maar even op zoek...
Terug naar boven Ga naar beneden
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 8:25Gelukt dus! Op deze foto een stukje van het huis, achter de bomen loopt de rivier. De paarden staan op het tussenland, dat op een helling ligt. Op de achtergrond het winterland dat ongeveer vlak is met daarop de ratelier (hooiruif).Hier nog een foto van de paarden rond de hooiruif, waar ze dus zo'n beetje de hele winter hebben doorgebracht grijns

Meer fotoos volgen!
Terug naar boven Ga naar beneden
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 9:43

Nog een luchtfoto gevonden, in het midden ons huis met de weg die om het bovenland loopt.


Hier heb ik wat ingetekend (beetje bibberig, ben er nog niet zo handig in): in rood het bovenland waar ik nu dus een pad omheen heb gemaakt, in paars het winterland en in groen het achterland. Het oranje verbindingsstreepje is de doorwaadbare plaats door de rivier die we willen maken als drinkplaats en om het winterland en het achterland met elkaar te verbinden.@nina: het pad om het bovenland is ook nog behoorlijk saai hier hoor! Alleen een verschil dus dat het land op een helling ligt, maar dat is tegelijk ook onhandig want als de paarden naar beneden draven of galopperen moeten ze behoorlijk afremmen onderweg waardoor het pad al behoorlijk stuk is nu (zeker na de overvloedige regen en sneeuw die we een paar dagen geleden hadden)...
Terug naar boven Ga naar beneden
Mai
Admin
Mai

Aantal berichten : 3215
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 10:24

Welkom Anneke glimlach!
Wow wow wow, wat een inspirerend stuk land heb je daar in Frankrijk compliment! Ook heel erg leuk om je uitgebreide verhaal te lezen.
In welk gedeelte van Frankrijk woon je, en hoe ben je op het idee gekomen daar te gaan wonen?
Gevarieerde kudde heb je; rij je op je paarden of doe je er andere leuke dingen mee?
Dat is trouwens het origineelste cadeau op een verlanglijstje dat ik ooit heb gehoord: een lading grind hilarisch!

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
Berith

Berith

Aantal berichten : 351
Registratiedatum : 13-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   za 8 mei 2010 - 18:00

Welkom Anneke, wat woon jij mooi daar. Dat gaat vast een heel mooi PP worden, zeker met zo'n doorwaadbare waterplaats (hopelijk heeft geen van de paarden watervrees hilarisch )
Mooi zoals je beschrijft hoe je paarden in de winter rond de hooiruif hebben geleefd en alleen 180 graden omdraaiden om te dutten of weer te eten grijns
Veel succes alvast met de verdere uitwerking van je PP.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://sietrix.blogspot.com/
Irene

Irene

Aantal berichten : 656
Registratiedatum : 10-11-09

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 9 mei 2010 - 1:13

Wauw, mooi om te zien de foto's en de luchtfoto! In ieder geval heel veel mogelijkheden voor een prachtig Paddockparadijs glimlach !

Anneke schreef:
....Alleen een verschil dus dat het land op een helling ligt, maar dat is tegelijk ook onhandig want als de paarden naar beneden draven of galopperen moeten ze behoorlijk afremmen onderweg waardoor het pad al behoorlijk stuk is nu (zeker na de overvloedige regen en sneeuw die we een paar dagen geleden hadden)...

Misschien niet goed voor het pad, maar wel goed voor de spieren, super training voor de paarden grijns
Terug naar boven Ga naar beneden
marion

marion

Aantal berichten : 470
Registratiedatum : 24-11-09
Leeftijd : 50
Woonplaats : Luttelgeest (NOP)

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 9 mei 2010 - 6:44

Wat een prachtig stuk land, met veel mogelijkheden!
Zelfs een rivier erdoorheen, en die heuvels.... idd erg goede training!
Terug naar boven Ga naar beneden
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 9 mei 2010 - 10:09

Marja schreef:
In welk gedeelte van Frankrijk woon je, en hoe ben je op het idee gekomen daar te gaan wonen?
we wonen zuid-west van Lyon, in het centraal massief (Auvergne, Puy de Dôme). Al 20 jaar geleden begonnen mijn lief en ik te dromen van wonen in Frankrijk en langzamerhand werd dat een echte wens en tjsa, daarna deden we het ook. Voor mij stond vast dat ik paarden wilde en dus: niet te heet (lees: droog) zodat er wel sappig gras te eten is in de zomer. Verder wilden we graag échte zomers en échte winters (dus sneeuw ipv regen). Zo kwamen we uiteindelijk in de Auvergne terecht...

Marja schreef:
rij je op je paarden of doe je er andere leuke dingen mee?
Ik rij vooral op Tamara en Rih. Heerlijk hier in de bossen en géén ruiterpaden! Je mag gewoon overal rijden waar je wilt, heerlijk. Diablo en Cinza zijn wel onder het zadel maar nog niet gewend om alleen weg te gaan. Met hun doe ik vooral grondwerk en met Cinza ga ik lekker uit wandelen en ze gaan mee rijden als ik met iemand anders samen kan. Verder bekap ik ze zelf, wat voor mij ook helemaal nieuw is en een heel avontuur. Gelukkig heb ik hier al iemand gevonden die af en toe kan komen om te checken of ik het wel goed doe én heb ik een online coach, mijn Nederlandse hoefbekapper...

Irene schreef:
Misschien niet goed voor het pad, maar wel goed voor de spieren, super training voor de paarden
Ja da's waar! Onze Fjord is een beetje te dik, maar hij heeft zijn handen vol aan zijn dames dus hij rent heel wat die berg op- en af (en ik zelf ook trouwens grijns)

Berith schreef:
(hopelijk heeft geen van de paarden watervrees)
Ik denk dat mijn arabier dat wel heeft, die houdt helemaal niet van nattigheid, niet uit de lucht en niet aan haar voeten maar ik hoop dat ze met de anderen toch meegaat. Ze ging ook altijd wel in zee dan...

Leuk om jullie allemaal een beetje te leren kennen, ga me in al jullie paradijzen verdiepen.
Voorlopig valt het hier nogal tegen met het paradijs, ze krijgen 's ochtends en 's avonds een stuk gras erbij en eigenlijk lopen ze nu ook weinig op de rest van het pad daardoor. Helaas is de waterbak nu ook nog dicht bij het grasstuk (maar dat gaat vanzelf verderop schuiven). Ik heb vandaag wat takken in een andere hoek gegooid want ze knabbelden erg aan de houten palen. Verder in een andere hoek nog een likblok. Ga me eens verdiepen in wat ik nog meer kan doen om ze weg te lokken uit hun vaste hoekje...
Terug naar boven Ga naar beneden
Mai
Admin
Mai

Aantal berichten : 3215
Registratiedatum : 01-11-09
Leeftijd : 57
Woonplaats : Maasbree, Limburg

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   ma 10 mei 2010 - 7:58

Anneke schreef:
we wonen zuid-west van Lyon, in het centraal massief (Auvergne, Puy de Dôme). Al 20 jaar geleden begonnen mijn lief en ik te dromen van wonen in Frankrijk en langzamerhand werd dat een echte wens en tjsa, daarna deden we het ook. Voor mij stond vast dat ik paarden wilde en dus: niet te heet (lees: droog) zodat er wel sappig gras te eten is in de zomer. Verder wilden we graag échte zomers en échte winters (dus sneeuw ipv regen). Zo kwamen we uiteindelijk in de Auvergne terecht...
Wat geweldig dat jullie echt je droom hebben waargemaakt!
Ik ken mensen die een paar jaar geleden ook met hun (IJslandse) paarden in Frankrijk zijn gaan wonen. Ze zitten denk ik niet eens zo heel ver van jou vandaan (net even op Google Maps gespiekt), in Uzerche. Dit is hun website: http://www.laborde.tk/

_________________
Groeten,
Mai
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.paddockparadijs.nl
MarinaAantal berichten : 83
Registratiedatum : 07-02-10

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   ma 10 mei 2010 - 9:05

Hoi Anneke,
Welkom, wat een prachtig stuk grond heb je daar zeg. Heerlijk om daar alle PP ideeën op te gaan botvieren. Geweldig dat jullie je droom daar in Frankrijk waar hebben kunnen maken. Geniet ervan!!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.innuo.nl
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   ma 10 mei 2010 - 9:39

Marja schreef:
Ze zitten denk ik niet eens zo heel ver van jou vandaan (net even op Google Maps gespiekt), in Uzerche.

Tsjonge, dat ziet er ook heel erg mooi uit zeg! Wel 300 km bij ons vandaan helaas...
Terug naar boven Ga naar beneden
MoniqueBuu

MoniqueBuu

Aantal berichten : 948
Registratiedatum : 10-11-09
Leeftijd : 49
Woonplaats : Dwingeloo

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   vr 21 mei 2010 - 22:05

Je mist ook gelijk vanalles als je een poosje niet online bent. Ik begin net een beetje bij te lezen, zie ik dat we een forumlid in Frankrijk rijker zijn. Welkom Anneke. Leuk gemengd groepje paarden heb je. En een geweldig stukje grond waar je allerlei ideeen op kunt botvieren. Inspiratie kun je vast voldoende opdoen op dit forum en op Marja haar site. Grappig dat jij ook via de Vrijruiter hiermee in contact bent gekomen. Ik ook, en vast nog wel meer mensen met ons.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.twas-tweerd.nl
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 23 mei 2010 - 8:51

MoniqueBuu schreef:
Welkom Anneke. Leuk gemengd groepje paarden heb je. En een geweldig stukje grond waar je allerlei ideeen op kunt botvieren. Inspiratie kun je vast voldoende opdoen op dit forum en op Marja haar site. Grappig dat jij ook via de Vrijruiter hiermee in contact bent gekomen. Ik ook, en vast nog wel meer mensen met ons.

Dank je wel, MoniqueBuu. Ja, grappig groepje is het he? Ze zijn samen ook steeds leuker, ik geniet er echt heel erg van (kan er úren naar kijken). Ik hoop echt dat ik allerlei PP-ideeën kan gaan uitvoeren hier, hoewel ik er nu al een beetje tegenaan loop dat het allemaal best veel geld kost...
Terug naar boven Ga naar beneden
Irene

Irene

Aantal berichten : 656
Registratiedatum : 10-11-09

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 23 mei 2010 - 22:10

Anneke schreef:
Ik hoop echt dat ik allerlei PP-ideeën kan gaan uitvoeren hier, hoewel ik er nu al een beetje tegenaan loop dat het allemaal best veel geld kost...

Daarom doen de meeste mensen het in fases knipoog , een ander voordeel daarvan is dat je altijd wel wat te doen hebt grijns
Terug naar boven Ga naar beneden
Anneke

Anneke

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 24-04-10
Woonplaats : Frankrijk

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   ma 24 mei 2010 - 9:16

Tsja, daar zit natuurlijk ook wel weer wat in. Geduld was nooit mijn sterkste kant laten we zeggen... grijns
Terug naar boven Ga naar beneden
lianmaAantal berichten : 13
Registratiedatum : 15-02-11

BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   zo 20 feb 2011 - 7:13

En of het een prachtig plekje is.................heb het vorig jaar met eigen ogen mogen aanschouwen!
Leuk Anneke, om je hier tegen te komen! Ik had al berichten van je gelezen, o.a. over je ervaringen met de graaskorf. Ik heb er nl. 1 besteld voor Maaike en was benieuwd naar ervaringen. Toen ik jouw ervaring las, had ik geen idee dat het over Diablo ging, het scheetje waarmee en waarop ik door de prachtige omgeving heb mogen wandelen. Ik kwam er pas later achter dat jij het was grijns
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Even voorstellen: Anneke...   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Even voorstellen: Anneke...
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Paddockparadijs forum :: Over het forum :: Even voorstellen-
Ga naar: